Burgemeester Bornem kortte Dodentocht in “met spijt in het hart”

Posted on

 ©  BELGA

“Het is met spijt in mijn hart dat ik de beslissing tot inkorting van de Dodentocht genomen heb”, laat de burgemeester van Bornem, Greet De bruyn, vrijdag weten in een persbericht. “Ratio moet boven emotie staan.” Vanavond om 21 uur start de extreem lange wandeltocht die werd ingekort van 100 naar 65 kilometer omwille van de hitte.

Bron: BELGA

Vandaag om 12:06

De burgemeester zegt de beslissing niet zomaar te hebben genomen. De bruyn heeft in haar jeugd zelf controleposten bemand en weet hoe zwaar de inspanning is. “Adviezen, opgesteld door deskundigen, kan ik niet naast me leggen. Ik neem hiervoor de volledige verantwoordelijkheid. Gezondheid gaat boven alles”, zegt De bruyn nog. 

Het lokaal bestuur en de organisatie zeggen alle frustraties van deelnemers, toeschouwers en fans te begrijpen. “Die komen recht uit het hart.” Toch hoopt men dat – nu de storm ietwat is gaan liggen – er meer begrip komt voor de beslissing. “We willen iedereen bedanken, omdat ze deelnemen en zo mee de positieve boodschap verspreiden. Ondanks de verkorting, ondanks de hitte en ondanks de negatieve gevoelens.”

LEES OOK. De warmste Dodentocht, ook figuurlijk: deze Vlamingen hebben bijzondere reden voor deelname

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Facebook Verified Badge