Hooligans van Anderlecht en Young Boys richten vernielingen aan in brasserie: 23 Zwitsers aangehouden, “vermoedelijk revanche voor vorige week”

Posted on

In aanloop naar de Europese match van donderdag tussen Anderlecht en Young Boys Bern hebben hooligans zich woensdagavond misdragen in Brussel. Nabij het Beursplein hebben gemaskerde mannen schade aangericht aan brasserie Le Falstaff. De 23 Zwitserse hooligans kregen ondertussen het bevel het grondgebied te verlaten.

jswk, gjs

Donderdag 25 augustus 2022 om 10:17

Rond 21 uur liep de situatie uit de hand in en aan de brasserie. Gemaskerde mannen gooiden bij schermutselingen meubilair door de ramen en vernielden andere ramen. “Het gaat om een handgemeen tussen twee supportersgroepen”, zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. “Het etablissement liep daarbij serieus wat schade op. Onze mensen zijn meteen ter plaatse gekomen, net als de burgemeester, en de stadsdiensten hebben het nodige gedaan om alles daar te beveiligen.”

De politie stelt nu een onderzoek in en hoopt onder meer dankzij camerabeelden alle aanwezigen te kunnen identificeren. “Het is duidelijk dat die supporters niet herkend wilden worden, ook niet als supporters. Ze hadden daar alles voor in het werk gesteld, onder meer door mondmaskers te dragen en een kap op het hoofd te dragen.”

De 23 Zwitsers werden administratief aangehouden en kregen van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) het bevel het grondgebied te verlaten, dat meldde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor . Op basis van de camerabeelden identificeerde de politie ondertussen ook al het grootste deel van de Anderlecht-supporters.

Vorige week, in aanloop naar de heenmatch in Zwitserland, werden fans van Anderlecht aangevallen in een bar in Bern. Een groep van ongeveer 30 à 40 Anderlecht-fans waren er op het terras iets aan het drinken toen ze plots werden aangevallen door een groep geel-zwartgekleurde Young Boys-supporters. “Vermoedelijk was dit revanche voor de confrontatie van vorige week”, klinkt het nog bij de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services