KNVB ontslaat bondscoach Mark Parsons na tegenvallend EK: “Dat kunnen we ons niet veroorloven”

Posted on

 ©  AFP

Mark Parsons is niet langer bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen. De KNVB en de trainer hebben ‘gezamenlijk besloten om de samenwerking te beëindigen’, zo werd gemeld, al blijkt uit alles dat de voetbalbond niet verder wilde met de 36-jarige Brit.

De Telegraaf

Gisteren om 14:33

“In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven. De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen voor de prijzen”, aldus directeur Jan Dirk van der Zee, die weet dat Oranje in september een beslissend duel tegen IJsland wacht om directe kwalificatie voor het WK van volgend jaar. “Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal.”

Oranje strandde met Parsons aan het roer in de kwartfinale in Engeland. Frankrijk was na verlenging met 1-0 te sterk voor de uittredend Europees kampioen. Na het EK ’heeft met diverse partijen een evaluatie’ plaatsgevonden, valt te lezen in het bericht van de KNVB. Vervolgens bleek dat er te weinig vertrouwen was in de huidige leiding.

“De groep kwam uit een waanzinnig sterke periode en aangevuld met jonge speelsters moest het team de basis leggen voor nieuwe successen”, aldus Van der Zee. “Mark is in deze tussenfase erin geslaagd om nieuwe talenten te scouten en een kans te geven en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Parsons kreeg richting het EK geen doelstelling mee. Wel was Oranje het aan zijn stand verplicht om minimaal de kwartfinale te halen, iets wat lukte, maar het spel en de band met de spelers waren verre van optimaal.

Begin september gaat Oranje verder met de lopende kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap. Dan speelt Nederland de return tegen IJsland. Na zeven wedstrijden staat Oranje op de eerste plaats in de groep, met een voorsprong van 2 punten op IJsland, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij winst is Nederland gekwalificeerd voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van volgend jaar.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Twitter Verification