Marca: “FC Barcelona denkt (opnieuw) aan Thomas Meunier”

Posted on

Meunier stond de eerste twee Bundesliga-duels in de basis bij Dortmund, maar werd afgelopen weekend wel bij de rust gewisseld.  ©  ISOPIX

FC Barcelona is op zoek naar een rechtsachter en probeert Juan Foyth los te weken bij Villarreal, maar de transfersom is momenteel een struikelblok. Als goedkoper alternatief denkt Barça aan Rode Duivel Thomas Meunier (30), die afgelopen winter al in beeld was, zo schrijft de Spaanse sportkrant Marca. Er zijn nog geen onderhandelingen opgestart over onze landgenoot.

Michael Van Damme

Zaterdag 20 augustus 2022 om 07:13

Juan Foyth is het plan A van FC Barcelona, maar tussen wens en daad staan praktische bezwaren. De Argentijnse rechtsachter heeft een afkoopclausule van 42 miljoen euro in zijn contract, een transfersom die FC Barcelona niet kan/wil op tafel leggen.

FC Barça probeert het bedrag naar beneden te krijgen, maar de onderhandelingen met Villarreal beloven moeilijk te worden.

Aangezien het einde van de mercato dichterbij sluipt, denkt FC Barcelona na over alternatieven. En dan komt volgens Marca Thomas Meunier op de proppen. Opnieuw. De Rode Duivel was afgelopen winter al in beeld bij de Blaugrana, maar tot meer dan een telefoontje kwam het niet. Een transfer was toen onbespreekbaar voor Dortmund, maar de waardering van de sportieve leiding van de Catalaanse club voor Meunier is kennelijk gebleven.

Meunier heeft bij Dortmund nog een contract tot juni 2024 en stond de eerste twee duels van de Bundesliga in de basis. Tegen Freiburg vorig weekend werd hij bij de rust gewisseld. Volgens Marca zou Meunier haalbaar zijn voor een bedrag tussen de 10 en de 15 miljoen euro, wat hem vanuit financieel oogpunt een veel interessantere optie maakt dan Juan Foyth.

Een tweede alternatief is volgens Marca Héctor Bellerín van Arsenal.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services