Raad van State beslist: pop-upbar Zanzibar moet opnieuw de deuren sluiten

Posted on

Pop-upbar Zanzibar in Merchtem moet opnieuw de deuren sluiten. Dat blijkt vrijdag uit een beslissing van de Raad van State.

wverBron: BELGA

Gisteren om 18:47

Eind juli had de Raad van State al de uitbatingsvergunning voor de pop-upbar aan de Dahliastraat in Steenhuffel geschorst, maar op 3 augustus had de gemeente Merchtem een nieuwe vergunning afgeleverd. Die is nu in een nieuw arrest opnieuw geschorst.

“De Raad van State is van oordeel dat op het eerste gezicht niet blijkt dat de gemeente Merchtem bij het verlenen van deze nieuwe toelating alsnog terdege heeft nagegaan of de vergunde inrichting inpasbaar is in de agrarische gewestplanbestemming van het betrokken terrein”, klinkt het in het arrest.

De pop-up met vaste constructies werd door de Raad van State eerder al bestempeld als “een openluchtdiscotheek” in agrarisch gebied. De Raad van State oordeelde in juli onder andere dat er een inbreuk is op de pop-up-wetgeving en de bestemming van het agrarisch gebied.

Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Tiktok Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services.