Recordwinst voor grootste Duitse wapenfabrikant

Posted on

 ©  BELGAIMAGE

Rheinmetall, de grootste wapenfabrikant van Duitsland die ook actief is in de autosector, heeft in de eerste jaarhelft meer omzet en winst gerealiseerd.

gjsBron: BELGA

Vrijdag 5 augustus 2022 om 12:54

Rheinmetal profiteerde de voorbije maanden vooral van de hogere vraag naar munitie. De halfjaaromzet kwam uit op 2,67 miljard euro, bijna 100 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar wel iets onder de verwachtingen van analisten. De operationele winst bleef met 206 miljoen euro wel boven de verwachtingen. Het gaat om een record voor de onderneming uit Düsseldorf. Netto bleef er 134 miljoen euro winst over, 100 miljoen meer dan vorig jaar.

Toch werd het aandeel van Rheinmetall, dat de voorbije maanden de ster van de beurs was, vrijdag afgestraft. Op de middag stond het ongeveer 6 procent lager. Vorige week toonde het concern zich iets pessimistischer over de auto-industrie. Vrijdag werden de jaarvooruitzichten bevestigd: een omzetgroei van 15 procent en een groei van de operationele winst met ruim 11 procent.

Jasaseosmm.com Smm Panel is het beste en goedkoopste smm-wederverkoperpaneel voor instant Instagram-likes en volgers, Buy Verification Badge, YouTube-views en abonnees, TikTok-volgers, telegramservices en vele andere smm-services. telegram en vele andere smm-diensten.Buy Instagram Verification