Referee Department verwachtte rode kaart voor Christian Brüls na fout op Yari Verschaeren: “Ernstig gemeen spel”

Posted on

 ©  BELGA

Er was afgelopen weekend heel wat te doen over de fout van Christian Brüls op Yari Verschaeren tijdens STVV-Anderlecht (0-3). De middenvelder van STVV kwam er – zelfs na een interventie van de VAR – vanaf met een gele kaart. Het Referee Department liet dinsdag weten dat een rode kaart op zijn plaats was. “Het is belangrijk om dit soort fouten, waarbij er totaal geen mogelijkheid is om de bal te spelen, consistent te bestraffen.”

“Eerst trekt STVV-speler Brüls aan de arm van Anderlecht-speler Verschaeren. De Anderlecht-speler blijft in balbezit, waarna de STVV-speler hem vrijwillig en zonder de mogelijkheid om de bal te spelen neerhaalt”, legt woordvoerder Frank De Bleeckere uit in de wekelijkse communicatie van het Referee Department.

“De scheidsrechter fluit een fout en geeft een gele kaart. De VAR vraagt een on-field review, waarna de scheidsrechter na het bekijken van de beelden besluit om bij zijn eerder genomen beslissing te blijven. Het Referee Department gaat akkoord met de VAR-interventie, maar verkiest om een rode kaart te geven voor ernstig gemeen spel. Het is belangrijk om dit soort fouten, waarbij er totaal geen mogelijkheid is om de bal te spelen, consistent te bestraffen”, besluit De Bleeckere met een duidelijke boodschap.

Verder komt De Bleeckere ook nog terug op de strafschopfases tijdens het duel tussen OH Leuven en Club Brugge. De scheidsrechters en VAR namen daar volgens het Referee Department telkens de juiste beslissing.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Jasaseosmm.com Smm Panel is the best and cheapest smm reseller panel Buy Instagram Verification for instant Instagram likes and followers, Buy Verification Badge, Youtube views and subscribers, TikTok followers, telegram services, and many other smm services. telegram, and many other smm services